Библиотека украинского студента: Шаповал М.І. Основи стандартизації, управління якістю і сертифікації
Главная

Шаповал М.І. Основи стандартизації, управління якістю і сертифікації: Підручник. - 3-є вид., перероб. і доп. - К.: Вид-во Європ. ун-ту, 2001. - 174 с.

Передмова до першого видання ... 3
Передмова до третього видання ... 5
Частина 1. СТАНДАРТИ - НОРМАТИВНА БАЗА УПРАВЛІННЯМ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ І СЕРТИФІКАЦІЇ
1.1. Загальні відомості про стандартизацію ... 6
1.2. Органи з стандартизації в Україні ... 7
1.3. Основні положення державної системи стандартизації України ... 10
1.4. Організація робіт з стандартизації і загальні вимоги до стандартів ... 16
1.5. Порядок впровадження стандартів і державний нагляд за їх додержанням ... 25
1.6. Вітчизняні системи стандартів ... 28
1.7. Роль уніфікації в промисловому виробництві ... 34
1.8. Нормоконтроль технічної документації ... 35
1.9. Техніко-економічна ефективність стандартизації ... 37
1.10. Міжнародна та європейська діяльність з стандартизації та участь у ній України ... 39
1.11. Основні тенденції розвитку міжнародної стандартизації систем якості ... 43
1.12. Міжнародні стандарти ISO серії 9000, 10000, 14000 та SA 8000 ... 45
Частина 2. ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ
2.1. Фактори, що обумовлюють якість продукції ... 52
2.2. Вітчизняні системи управління якістю продукції ... 56
2.3. Досвід промислово розвинутих країн в управлінні якістю продукції ... 61
2.4. Людський фактор в управлінні якістю продукції ... 68
2.5. Шляхи удосконалення вітчизняних систем управління якістю продукції ... 74
Частина 3. СЕРТИФІКАЦІЯ ПРОДУКЦІЇ І СИСТЕМ ЯКОСТІ
3.1. Загальні відомості про розвиток і сучасний стан сертифікації ... 79
3.2. Основні положення державної системи сертифікації УкрСЕПРО ... 83
3.3. Вимоги до органів з сертифікації продукції і систем якості та порядок їх акредитації ... 90
3.4. Вимоги до випробувальних лабораторій та порядок їх акредитації ... 95
3.5. Атестація виробництва та вимоги до нормативних документів на продукцію, що сертифікується ... 103
3.6. Загальні правила, схеми та порядок проведення сертифікації ... 113
Частина 4. МЕТРОЛОГІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕНИМ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ
4.1. Класифікація промислової продукції і показників її якості ... 124
4.2. Рівень якості продукції і методи його визначення ... 125
4.3. Оцінка рівня якості продукції на етапах її розроблення, виготовлення і експлуатації або споживання ... 129
4.4. Кількісна оцінка показників якості продукції ... 132
4.5. Діяльність метрологічної служби України по забезпеченню якості продукції ... 142
Література ... 158
Додаток 1. Основні терміни з стандартизації, управління
якістю, сертифікації та штрихового кодування ... 160
Додаток 2. Префікси кодів деяких країн-виробників продукції ... 166
Додаток 3. Міжнародні стандарти ISO серії 9000 і 10000 ... 168
Додаток 4. Міжнародні стандарти ISO серії 14000 ... 170
Додаток 5. Нормативні документи України в галузі сертифікації ... 171

Получить книгу
"Шаповал М.І. Основи стандартизації, управління якістю і сертифікації"

© 2009-2022  ualibrarium.narod.ru