Архіпов В. В. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства: Навч. пос. [для студ. вищ. навч. закл.] / В.В. Архіпов, В. А. Русавська - К.: Центр учбової літератури, 2009. - 342 с.
Тема І. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОЦЕСУ ОБСЛУГОВУВАННЯ.....3 1.1. Послуги закладів ресторанного господарства та вимоги до них.....3 1.2. Характеристика методів і форм обслуговування.....4 Контрольні питання.....6 Тема 2. ТОРГІВЕЛЬНІ ПРИМІЩЕННЯ.....7 2.1. Види торгівельних приміщень, їх призначення та характеристика.....7 2.2. Взаємозв'язок торгівельних залів, виробничих та підсобних приміщень.....11 2.3. Сучасний інтер'єр торгівельного залу та вимоги до нього.....13 2.4. Характеристика буфету при ресторані, приміщення для нарізання хліба та сервізної.....15 2.5. Організація роботи мийної столового посуду.....17 2.6. Устаткування залів. Сучасні вимоги до меблів.....19 Контрольні питання.....31 Тема 3. СТОЛОВИЙ ПОСУД ТА НАБОРИ. СТОЛОВА БІЛИЗНА.....32 3.1. Класифікація, вимоги до посуду.....32 3.2. Характеристика порцелянового, фаянсового та керамічного посуду.....33 3.3. Характеристика скляного, кришталевого та мірного посуду.....36 3.4. Характеристика металевого посуду. Види та призначення.....39 3.5. Столові набори. Види, призначення та характеристика.....41 3.6. Дерев'яний і пластиковий посуд, набори. Види та призначення.....44 3.7. Столова білизна. Види та призначення.....45 Контрольні питання.....49 Тема 4. ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОЦЕСУ ОБСЛУГОВУВАННЯ.....50 4.1. Меню, прейскурант страв, карта вин та напоїв.....50 4.2. Види меню.....57 4.3. Оформлення меню і прейскурантів.....58 Контрольні питання.....59 Тема 5. ПІДГОТОВКА ДО ОБСЛУГОВУВАННЯ СПОЖИВАЧІВ.....60 5.1. Підготовка торговельного залу.....60 5.2. Підготовка столового посуду, наборів, столової білизни.....63 5.4. Підготовка персоналу до обслуговування.....95 Контрольні питання.....100 Тема 6. ОРГАНІЗАЦІЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ СПОЖИВАЧІВ У РЕСТОРАНАХ.....101 6.1. Основні елементи обслуговування в ресторанах.....101 6.2. Послідовність подачі страв і напоїв.....108 6.3. Способи подачі страв і закусок.....117 6.4. Правила подачі холодних страв і закусок.....120 6.5. Правила подачі гарячих закусок.....125 6.6. Правила подачі супів.....127 6.7. Правила подачі других гарячих страв.....128 6.8. Правила подачі солодких страв і фруктів.....133 6.9. Правила подачі гарячих і холодних напоїв.....136 6.10. Подача тютюнових виробів.....139 6.11. Деякі правила етикету і норми поведінки за столом.....140 Контрольні питання:.....143 Тема 7. БАНКЕТИ І ПРИЙОМИ.....144 7.1. Організація і види банкетів.....144 7.2. Банкет-прийом з повним обслуговуванням офіціантами.....145 7.3. Банкет-прийом з частковим обслуговуванням офіціантами.....166 7.4. Організація фуршетів.....169 7.5. Банкет-коктейль.....182 7.6. Банкет чай.....188 7.7. Буфет-фуршет-гірка.....190 7.8. Банкет-прийом "шведський стіл".....192 Контрольні питання:.....197 Тема 8. СПЕЦІАЛЬНІ ВИДИ ПОСЛУГ І ФОРМИ ОБСЛУГОВУВАННЯ.....198 8.1. Обслуговування за типом «шведський стіл».....198 8.2. Послуги з організації харчування учасників заїздів, конференцій, фестивалів, форумів та нарад.....213 8.3. Послуги з організації харчування в готелях.....217 8.4. Послуги з організації харчування пасажирів [залізничного транспорту.....220 8.5. Послуги з організації харчування в аеропорту і на борту літака.....236 8.6. Послуги з організації харчування пасажирів на автомобільному та водному транспорті.....257 8.7. Організація обслуговування в місцях масового відпочинку.....258 8.8. Організація форм прискореного обслуговування.....259 8.9. Особливості обслуговування тематичних заходів та весіль.....260 Контрольні питання.....267 Тема 9. ПРОГРЕСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ ОБСЛУГОВУВАННЯ.....268 Контрольні питання.....317 Тема 10. ОРГАНІЗАЦІЯ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ.....318 10.1. Обслуговування на виробничих підприємствах.....318 10.2. Організація харчування учнів загальноосвітніх шкіл.....328 10.3. Організація харчування студентів вищих та середніх спеціальних навчальних закладів.....332 10.4. Організація харчування учнів професійно-технічних училищ.....335 Контрольні питання.....337
Получить книгу
"Архіпов В. В. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства"
|
Аграрне право
Адвокатура
Адміністративне право
Адміністративний процес
Аудит
Банківська справа
Банківське право
Безпека життєдіяльності
Бібліотечна справа
Бухгалтерський облік
Виконавче провадження
Географія
Господарське право
Господарський процес
Діловодство
Екологічне право
Екологія
Економіка підприємства
Економіка праці
Економічний аналіз
Естетика
Етика
Житлове право
Земельне право
Інвестиційне право
Інвестування
Інформатика
Історія вчень про державу і право
Історія держави і права
Історія економіки
Історія
Конституційне право зарубіжних країн
Конституційне право
Конфліктологія
Криміналістика
Кримінальне право
Кримінальний процес
Кримінально-виконавче право
Кримінологія
Культурологія
Література
Логіка
Логістика
Макроекономіка
Маркетинг
Медицина
Менеджмент
Митна справа
Міграційне право
Міжнародне право
Міжнародне приватне право
Міжнародні відносини
Міжнародні економічні відносини
Мікроекономіка
Мова
Наукознавство
Нотаріат
Охорона праці
Патентознавство
Педагогіка
Підприємництво
Підприємницьке право
Податкове право
Політекономія (економічна теорія)
Політологія
Право соціального захисту
Правова статистика
Правознавство
Прокурорський нагляд
Психологія
Ревізія
Релігієзнавство
Римське право
Риторика
РПС (розміщення продуктивних сил)
Системи технологій
Сімейне право
Соціальна педагогіка
Соціологія
Стандартизація
Страхування
Судові та правоохоронні органи
Теорія права
Товарознавство
Торгова справа
Трудове право
Туризм
Філософія права
Філософія
Фінанси підприємства
Фінанси
Фінансове право
Цивільна оборона
Цивільне право
Цивільний процес
Юридична деонтологія
|